Siirry sisältöön

Kaupunkikehityslautakunnan päätökset 20.8.2024

Porvoon kaupungin tunnus.

Haikkoonrinne II -asemakaavalle lautakunnan hyväksyntä

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi kokouksessaan Haikkoonrinne II -asemakaavaehdotuksesta jätettyihin lausuntoihin ja muistutuksiin laaditut vastineet. Samoin lautakunta päätti esittää kaupunginhallituksella ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy asemakaavan ja asemakaavamuutoksen Haikkoonrinne II.

Hankkeen tavoitteena on ollut osoittaa Haikkoonrinteen vanhan asuinalueen jatkoksi uutta asutusta 13 omakotitalotontin verran. Asemakaavaehdotuksessa Haikkoonrinteelle on osoitettu vähintään 1,5-kerroksisia, mutta enintään 2-kerroksisia asuinrakennuksia. Asuinkerrosalaa näille tonteille on osoitettu 180–210 kerrosneliömetriä sekä talousrakennuksille 50 kerrosneliömetriä per tontti. Kaavatyössä osoitettiin myös alueen lähivirkistysalueille varatut alueet sekä mahdollistettiin virkistysyhteyksiä Haikkoonmetsän suuntaan.

Uutta kerrostalorakentamista kaavoitetaan keskusta-alueelle

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi kokouksessaan Linnankoskenkatu 43 -asemakaavaluonnoksesta jätettyihin mielipiteeseen ja kommentteihin laaditut vastineet. Lautakunta päätti lisäksi asettaa Linnankoskenkatu 43 -asemakaavaehdotuksen julkisesti nähtäville.

Porvoon kaupunkisuunnittelu on laatinut Linnankoskenkadulle asemakaavamuutoksen, joka hyväksymisen jälkeen luo mahdollisuuden uuden kerrostalon rakentamiseen Linnankoskenkadulle, empirekeskustan itäosaan. Kaavaratkaisu tarjoaa mahdollisuuden rakentaa uutta asuinpinta-alaa 2 400 kerrosneliömetriä. Tällainen uuden rakentamisen lisäys tarkoittanee noin 40–55 uutta asukasta suunnittelukohteelle. Työpaikoille on kaavaratkaisussa varattu katutilaan 40 kerrosneliömetrin verran palvelutilaa, mikä tarkoittanee 1–3 työntekijää.

Käsittely:

Käsittelyn aikana Mika Varpio teki seuraavan palautusehdotuksen; Palautetaan asia valmisteluun evästyksellä: ”Rakennuksen toteuttamista tulee tarkastella korkeintaan viisikerroksisena. Näin saavutettaisiin parempi kaupunkikuvallinen sopivuus ja istuvuus ympäristöönsä nähden, suotuisammat toteutusedellytykset Marski Rooftop -hankkeelle sekä tontilla enemmän tilaa viihtyisälle oleskelupihalle ja leikkipaikalle.”

Ehdotus raukesi kannatuksen puutteessa.

Muut asiat

Muut lautakunnan päätökset olivat esitysten mukaisia ja yksimielisiä.