Siirry sisältöön

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee Peipon koulun ja Kuninkaanportin asemakaavoja

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee kokouksessaan 10. syyskuuta muun muassa Gammelbackan keskustan asemakaavaehdotusta, joka mahdollistaa uuden Peipon koulun rakentamisen, ja Harabackankadun alueen asemakaavehdotusta, jolla suunnitellaan palveluita ja työpaikkoja Kuninkaanporttiin.

Peipon kouluhanke etenee – asemakaavaehdotus tulossa kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn

Porvoon kaupunkisuunnittelu on valmistellut uuden Peipon koulun rakentamisen mahdollistavaa asemakaavaa. Uuden asemakaavan tavoitteena on mahdollista uuden alakoulun rakentaminen Gammelbackan keskustaan vanhan Peipon koulun viereen. Porvoon kaupunkikehityslautakunta käsittelee Peipon koulun asemakaavaehdotuksen (AK 570) nähtäville asettamista.

Peipon koulun kehittämishankkeen taustalla on Peipon vanhan alakoulun nykyinen kunto, joka edellyttää toimenpiteitä. Samalla kaavalla ratkaistaan myös muun muassa Gammelbackan kartanon vanhojen puukujanteiden suojelukysymys.

Harabackan alueen asemakaava etenee – mahdollistaa palveluita ja työpaikkoja Kuninkaanporttiin

Kuninkaanportin Harabackankadun alueelle on valmisteltu asemakaavaehdotus sekä asemakaavan muutos. Kaavan muutoksen taustalla on se, että suunnittelualueella nyt voimassa oleva vanha asemakaava ei ole toteutunut kuin osittain.

Lautakunnan käsittelyyn tuleva asemakaava ja asemakaavan muutos mahdollistavat Harabackankadun alueen maankäytön kehittämisen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi siten, että kaava-alueella on jatkossa mahdollista rakentaa liiketila-, toimitila- ja ympäristöä häiritsemättömiä teollisuuskortteleita.