Siirry sisältöön

Kesälukukampanja 2024 huipentuu koulujen lukujuhliin

Porvoon alakoululaisten keväällä käynnistynyt jo neljäs Kesälukukampanja on loppusuoralla. Koululaisten kesän aikana lukemat ja kuuntelemat kirjat sekä tarinat on laskettu yhteen ja luettujen kirjojen yhteismäärä julkaistaan kouluilla 2.-9.9.2024 järjestettävien lukujuhlien yhteydessä.

Lapsia kirjastossa.

– Lukukampanja on tänäkin kesänä onnistunut tosi hienosti. Kirjastosta on etsitty mieluista luettavaa koko perheen voimin ja kirjoja on taas luettu hyvin innokkaasti, kertoo Porvoon kaupunginkirjaston palveluvastaava Catharina Latvala.

Kesälukukampanjan tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia kirjojen ja tarinoiden maailmaan ja tehdä lukemisesta hauskaa puuhaa kesälomapäiviin.
– Kotien tuki ja mukanaolo on kampanjan onnistumiselle ensiarvoisen tärkeää. Kesälukukampanjan työryhmä haluaakin lämpimästi kiittää porvoolaisia perheitä mukanaolosta ja lasten kannustamisesta tarinoiden pariin kesän aikana, kertoo Porvoon kaupungin kehittäjäopettaja, luokanopettaja Sanna Paljakka.

Lukujuhlissa osallistuneet luokat saavat diplomit ja juhlan kruunaa oppilaille tarjottavat jäätelöt. Tervehdyksensä lukujuhliin tuovat Porvoon kaupunginkirjasto, perusopetuspalvelut sekä Porvoon vanhempainyhdistykset ry.
Jännityksellä jäämme odottamaan tämän vuoden Kesälukukampanjan tulosta!