Siirry sisältöön

Kirjastoissa tapahtuu keväällä 2020

Porvoon kaupunginkirjasto tarjoaa tänä keväänä laajan tapahtumien kirjon.

Porvoon kaupunginkirjasto tarjoaa tänä keväänä laajan tapahtumien kirjon.

Kirjastossa voit osallistua maksuttomasti tuttuun tapaan erilaisiin kirjallisuus- ja musiikkitapahtumiin, lastentapahtumiin, lukupiireihin ja vaikkapa digineuvontaan. Viime syksynä alkaneet tapahtumasarjat, Kirjailijaillat kirjastossa sekä Tiedon kujalla, saavat kevään aikana jatkoa.

Kirjailijailloissa vieraana on ajankohtaisia ja kiinnostavia kaunokirjailijoita, Tiedon kujalla -esiintyjät ovat tietokirjallisuuden alalta. Lukupiirit kokoontuvat kerran kuukaudessa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Suomenkielisessä lukupiirissä luetaan kirjoja Kaukoidästä, ruotsinkielisessä ruoka-aiheisia teoksia ja englanninkielisessä palkittuja tai palkintoehdokkaina olleita kirjoja.

Faktaa ja fiktiota Kirjakujalla

Kirjailijaillat pyörähtävät käyntiin torstaina 13. helmikuuta, jolloin vieraaksi saapuu spekulatiivista fiktiota sekä nuorille että aikuisille kirjoittanut Anne Leinonen.

Kevään muut tähän mennessä varmistuneet kirjailijavieraat ovat Saara Cantell, Milja Sarkola sekä kolmen esikoiskirjailijan illassa esiintyvät Rosanna Fellman, Maria Grundvall ja Maria Saaristo.

Lisäksi entinen kansanedustaja ja ministeri Kaj Bärlund kertoo muistelmistaan 26. helmikuuta.

Tiedon kujalla -sarjassa kuullaan keväällä esityksiä mm. kansallispuistoista, Helsingin ulkosaarista, huipputuloisista ja muurahaisista. Kansallispuistoista tarinoi Tea Karvinen maanantaina 2.3. Tarinoita ulkosaarilta kuullaan keskiviikkona 25.3. Ulla-Maija Sievisen kertomana. Tieto Finlandia -ehdokkaanakin ollutta kirjaa Huipputuloiset – Suomen rikkain promille tulevat huhtikuussa esittelemään sen kirjoittajat Anu Kantola ja Hanna Kuusela. Toukokuussa Katja Bargum saapuu kertomaan muurahaisten salaisesta elämästä.

Tulevaisuuspuheet ilmastokriisistä

Porvoon seudun Maan ystävät järjestää yhteistyössä kirjaston kanssa luentosarjan Tulevaisuuspuheet. Maalis-huhtikuun aikana pidetään kolme iltaa, joiden teemat ovat: Ilmastokriisi sukupolvien välisenä konfliktina, Metsän monet merkitykset ja terveysvaikutukset sekä Ahdistuksesta ekologiseen jälleenrakennukseen. Ensimmäinen luentokerta on keskiviikkona 4. maaliskuuta.

Aikuisille suunnatut tapahtumat alkavat pääsääntöisesti klo 17.30, mutta poikkeuksia voi olla.

Satuhetkiä, leffoja ja näyttelyitä

Lastenosastolla pidetään satuhetkiä kerran kuussa tiistaiaamuisin. Satutuokiot kestävät puoli tuntia, suomeksi klo 9.30–10 ja ruotsiksi 10–10.30. Lisäksi lauantaina 15. helmikuuta satuja luetaan nonstoppina klo 9.30–10.30.

Pääkirjastossa on monia taidenäyttelyitä kevään aikana, niistä tiedotetaan erikseen lähempänä kunkin näyttelyn ajankohtaa.

Pääkirjastossa on myös keräilyvitriini, jonne asiakkaat voivat tuoda keräämiään esineitä esille. Jos siis keräilet esimerkiksi solmioita, kahvikuppeja tai muuta mielenkiintoista, ota yhteyttä kirjastoon!

Kevätkummun kirjastossa pyörivät leffat kerran kuussa Leffalauantaissa, jolloin kirjasto on myös poikkeuksellisesti avoinna ja henkilökuntaa paikalla. Kevään Leffalauantait ovat 29.2. ja 4.4. Maaliskuussa leffapäivä on poikkeuksellisesti sunnuntai 15.3. Tarkemmat ajat ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

Digiopastusta ajanvarauksetta

Digiopastuksessa saat apua älypuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen käytössä ilman ajanvarasta. Otathan oman laitteesi mukaan. Pääkirjastossa digiopastuspiste on kirjaston sisääntuloaulassa. Keväällä 2020 saat maksutonta digiopastusta kerran kuussa maanantaina klo 13–15, opastuspäivät ovat 9.3., 6.4. ja 11.5.

Digiopastusta Kevätkummun kirjastossa hoitaa Enter ry. Digiopastusta on tarjolla ilman ajanvarausta parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 10–12 toukokuun 13. päivään saakka. Enter ry hoitaa digiopastuksen myös Gammelbackan kirjastossa ilman ajanvarausta parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 10–12. Viimeinen opastuskerta on 20. toukokuuta.

Kirjasto tiedottaa tapahtumistaan kaupungin tapahtumakalenterissa, Facebookissa, Instagramissa ja paikallislehdissä. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia, kannattaa seurata ilmoittelua.

Lisätietoja:

Elina Karioja, kirjastonhoitaja
elina.karioja@porvoo.fi
puh. 019 520 2418