Siirry sisältöön

Kodin ja koulun päivä 27.9. kutsuu perheet tutustumaan koulun arkeen

Kodin ja koulun päivää vietetään jälleen perjantaina 27. syyskuuta 2024. Onhan päivä jo sinunkin kalenterissasi?

Kodin ja koulun päivästä voi jokainen koulu tehdä ihan omannäköisensä.

– Tärkeintä on luoda hetki avoimelle ja vuorovaikutteiselle kohtaamiselle. Jokainen huoltaja on tervetullut kouluun, sanoo perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen.

Jokainen porvoolainen koulu ja luokka toteuttaa päivää omalla tavallaan ja lähettää Wilman kautta perheille oman koulunsa yksityiskohtaisemman viestin aikatauluineen. 

– Kodin ja koulun yhteistyö on avainasemassa lasten ja nuorten sujuvalle koulunkäynnille. Kun huoltajat ovat osa kouluarkea, kaikki sitoutuvat yhdessä koulun tavoitteisiin ja toimintaan, kertoo perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Rikard Lindström.

Kodin ja koulun päivän valtakunnallisena teemana tänä vuonna on lukeminen. Porvoon monilukutaidon kehittäjäopettajat sekä Porvoon vanhempainyhdistykset ry (POFF) ovat haastaneetkin kaikki porvoolaiset koulut lukemaan yhdessä vanhempien kanssa.

– Kouluyhteisöön kuulumisen kokemus on myös vanhemmille tärkeä. Siksi toivon, että mahdollisimman moni lapsi saa kodin ja koulun päivänä vanhemman mukaansa kouluun. Toivottavasti myös lukemaan yhdessä, kertoo Suomen vanhempainliiton puheenjohtaja Marika Salomaa, porvoolainen vanhempi itsekin.