Siirry sisältöön

Koululaisille ja perheille on tarjolla monenlaista hauskaa toimintaa syyslomalla

Syyslomalla 14.–18. lokakuuta on hyvä hetki rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa harrastusten parissa tai kokeilla jotain uutta. Porvoon kaupungin vapaa-aikapalvelut tarjoaa monipuolista toimintaa niin lapsiperheille kuin koululaisille sisältäen sekä maksuttomia että maksullisia aktiviteetteja. 

 Osaan toiminnoista tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 24. syyskuuta klo 9.

Kulttuuripalvelut: Värikylpyä, pahvirobotteja ja elokuvia 

Tiistaina 15. lokakuuta Taidetehtaalla voi käydä vauvan kanssa värikylvyssä tai ottaa rennosti elokuvateatterissa. Kaupungin syyslomaelokuvina nähdään tänä vuonna Niko ja myrskyporojen arvoitus (suomeksi), Wild Robot (ruotsiksi) ja Hevimpi reissu (suomeksi, tekstitetty ruotsiksi). Aistiyliherkille järjestettävän näytöksen elokuvana nähdään Niko ja myrskyporojen arvoitus. Lippuja (4 €) myydään kaupungin verkkokaupassa ja Kompassissa 24. syyskuuta klo 9 alkaen.  

Keskiviikkona 16. lokakuuta Taidetehtaalla järjestetään lapsiperheille ja alakoululaisille taidepajoja, joissa tehdään robotteja pahvista ja muista kierrätysmateriaaleista. 

Runebergin koti on auki keskiviikosta sunnuntaihin klo 10–16, jolloin myös pihapiirin Leiki ja opi-leikkipaikka on auki.  Pihapiiriin voi myös tutustua omatoimisten tehtävien kanssa. Kaikki pihapiirin ohjelmat ovat maksuttomia. Myös sisälle Runebergin kotiin pääsee tutustumaan omatoimisten tehtävien kanssa. Lapsille on maksuton sisäänpääsy, mutta aikuinen tulisi olla mukana. 

Liikuntapalvelut: Liikkumista, leiriä ja retkiä

Syyslomalla on tarjolla monipuolinen kattaus liikuntatapahtumia. Maksuttomia tapahtumia ovat Liikuntamaa Kokonhallilla, yleisöluistelut nuorisojäähallissa ja jäähallissa sekä suosittu heijastinseikkailu joka tänä vuonna järjestetään Joonaanmäen maastoissa.  

Kolmen päivän liikuntaleiri järjestetään Aurorahallissa 14.10.-16.10. Leirillä pääsee kokeilemaan monipuolisesti eri liikuntalajeja sekä ulkona että sisällä. Leiri on tarkoitettu 7-11-vuotiaille. Syyslomaretkelle suuntaamme tänä vuonna Vantaan Superparkiin to 17.10. Sekä leirille että retkelle on ennakkoilmoittautuminen. 

Uimahallissa järjestetään kaksi tapahtumaa syyslomaviikon aikana. Tiistaina vuorossa on Vesisankarit-tapahtuma, jossa pääsee mukaan eri rastipisteille kokeilemaan esim. vesipelastustaitoja ja sukellusrataa. Perjantaina pidetään hauskaa AquaWibit-radalla. Vesisankarit ja AquaWibit-tapahtumiin osallistuvien tulee olla uimataitoisia ja molempien tapahtumien sisäänpääsymaksu on normaali uimahallin sisäänpääsymaksu.   

Nuorisopalvelut: Sumopainia, pallopelejä ja retki Heurekaan

Syysloman perhepäivillä on luvassa monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Tapahtumissa voi maksutta kokeilla esimerkiksi sumopainia, pallopelejä sekä digitaalisia ja lautapelejä. Perhepäivät järjestetään Kevätkummun Nuokalla 14.10. ja Gammelbackan Kertsissä 19.10. 

Nuorisopalvelujen syyslomaretki suuntaa Vantaan tiedekeskus Heurekaan, jossa vietetään hauska ja opettavainen päivä tiedemaailman parissa. Retki on kaikille ikäryhmille, mutta alle 10-vuotiaiden on osallistuttava huoltajan kanssa. Retken hinta on 25 €/hlö, ja se laskutetaan osallistujilta. 

Nuorisotila Zentrassa järjestetään tyttöleiri 14.–16.10. Leirin ohjelmassa on monenlaista hauskaa ja rentouttavaa tekemistä, kuten hemmottelua, retki, askartelua, ulkoilua ja yhdessäoloa. Leiri on tarkoitettu 5.–6. luokkalaisille. 

Syyslomalla myös nuorisotilat Gammelbackassa, keskustassa ja Kevätkummussa ovat avoinna. 

Kirjastopalvelut: Vietä yö kirjastossa 

Kun pääkirjaston ovet sulkeutuvat, alkaa nuorten oma ilta. Luvassa on rentoa tunnelmaa, herkuttelua ja pizzaa, VR-lasien käyttöä, elokuvia, pakohuonepeli, muita pelejä ja vapaata hengailua.

Tapahtuma on suunnattu 8.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Tilaisuus on maksuton ja päihteetön. Järjestäjinä toimivat Porvoon kaupunginkirjasto ja nuorisopalvelut. Nuorten yökirjasto pääkirjastossa pe-la 18.–19.10. klo 19 alkaen.