Siirry sisältöön

Koulut alkavat torstaina – sujuva ja turvallinen koulunaloitus antaa hyvä perustan koko lukuvuodelle

Koulut alkavat Porvoossa torstaina 8. elokuuta 2024. Siirtyminen kesälomapäivistä koulurutiineihin voi olla haastavaa sekä lapsille että huoltajille. Monia saattaa koulunaloitus askarruttaa. On tärkeää, että kaikki uudet ja vanhat oppilaat saavat jouhevan aloituksen lukuvuoteen.

Koululaiset ryhmätyöskentelevät.

– Tukemalla ja kannustamalla toisiamme luodaan yhdessä turvallinen ja mukava kouluarki, jossa kaikki viihtyvät. Meillä on yhteinen kasvatustehtävä huolehtia lapsistamme ja nuoristamme, toteaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Porvoon perusopetuksessa on tänä lukuvuonna noin 5 466 oppilasta ja lukioissa 1 030 opiskelijaa. Ensimmäisen luokan aloittaa 496 oppilasta, joista 310 suomenkielisessä ja 186 ruotsinkielisessä opetuksessa.

– Näin ollen on hyvää muistaa, että torstaista lähtien liikkeellä on runsaasti itsenäisesti liikkuvia pieniä lapsia. On tärkeää, että jokainen liikenteessä kulkeva noudattaa varovaisuutta ja kiinnittää huomiota ympärillä oleviin ihmisiin ja ajoneuvoihin, toteaa perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Rikard Lindström.

Älypuhelinten vaikutuksista keskustelutilaisuus syyskuussa

Syyskuussa Porvoon vanhempainyhdistykset ry ja Porvoon kaupunki järjestävät yhteisen tilaisuuden älypuhelinten vaikutuksesta lasten koulukäyntiin, keskittymiseen ja hyvinvointiin. Nuorisolääkäri Silja Kosola kertoo, miten somemaailma voi vaikuttaa muun muassa lasten itsetunnon kehittymiseen. Pääfokuksessa on tutkimustietoon perustuen 7–15-vuotiaiden hyvinvointi ja oppiminen.

– Tiedämme, että älypuhelimet ja sosiaalinen media vaikuttaa oppimiseen ja keskittymiskykyyn. Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota näin ajankohtaisen ja mielenkiintoisen tilaisuuden yhdessä Porvoon vanhempainyhdistysten kanssa, sanoo perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 24. syyskuuta 2024 klo 18–19.30 ja on tarkoitettu peruskouluikäisten huoltajille ja koulujen henkilöstölle. Paikasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Matkahuollon lippusovellus käyttöön yläkoululaisille

Tänä lukuvuonna Porvoon yläkoululaiset, joille on myönnetty koulukuljetus, siirtyvät käyttämään Matkahuollon Reitit ja liput -sovellusta bussimatkoja varten. Yläkoululaiset voivat ladata mobiililipun oman puhelimen sovellukseen 5. elokuuta alkaen.

Alakoululaiset jatkavat Matkahuollon matkakorttien käyttöä. Alakoululaiset, joille on myönnetty koulukuljetus, saavat ensimmäisenä koulupäivänä 8. elokuuta matkustaa kouluun ilman matkakortteja. Matkakortit jaetaan kouluissa ensimmäisen koulupäivän aikana. Lisätietoja kuljetuksista ja lipuista on lähetetty perheille Wilman kautta.

Lisätietoja: