Lautakunta käsittelee esitystä nuorten skeittihalliksi
Uusi elinvoiman lautakunta käsittelee kokouksessaan 14. helmikuuta esitystä nuorten skeittihallista. Lautakunnalle esitetään, että se päättää skeittihallin perustamisesta osaksi nuorisopalveluita. Vuokra- sekä toimintakustannukset katettaisiin elinvoiman toimialan vuoden 2023 talousarviosta. Toiminnan kustannukset vuodelle 2024 huomioitaisiin osana talousarviovalmistelua.
Suunnitellussa hallissa pääsisi lajejaan harrastamaan skeittaajat, scuuttaajat ja BMX- pyöräilijät. Skeittaamisen perusidea on liikkua ja/sekä tehdä laudalla erilaisia temppuja. Temppupotkulautailu eli scoottaus, myös skuuttaus, on extreme-urheilulaji, jossa tehdään temppuja lajiin tarkoitetulla kaksipyöräisellä temppupotkulaudalla ja BMX-pyörillä.
Skeittihalliksi suunniteltu kiinteistö sijaitsee Tarmolassa Pajatie 6. Kokonaispinta-ala skeittihallille on 610 m2 ja tila koostuu kahdesta erillisestä tilasta. Porvoon torilta on matkaa hallille alle 3 km ja paikallisliikenteen bussilla numero 1 pääsee lyhyen kävelymatkan päähän hallilta.
Toiminnan järjestäisi rullalautayhdistys
Mikäli lautakunta hyväksyy esityksen, skeittihallin jokapäiväinen toiminta järjestettäisiin porvoolaisen rekisteröidyn rullalautayhdistyksen Asfaltti-ihottuma ry:n kautta. Nuorisopalvelut ja yhdistys solmisivat yhteistyösopimuksen, jolla toimintaa sekä vastuualueita määritellään tarkemmin.
– On hienoa, jos voisimme tukea yhdistyksen toimintaedellytyksiä Porvoossa. Kaikkea toimintaa ei tarvitse kaupungin järjestää itse. Hallin myötä tukisimme vahvasti lasten, nuorten ja perheiden omaehtoista harrastamista, toteaa nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama.
– Suunnittelmissa on myös yhdessä yhdistyksen kanssa järjestettävä tilaisuus helmi-maaliskuun aikana, jossa esittelisimme hanketta sekä kuulisimme nuorten ja perheiden toiveita esim. ikärajoista, eri lajien vuoroista sekä muista toiveista ja ajatuksista, sanoo Nina Jorkama.
Vuokrasta ja kuluista vastaisi kaupunki
Hallin vuokrasta ja siihen liittyvistä kuluista vastaisi kaupunki. Vuokra-aika olisi 10 vuotta.
– Vuosittaiset kustannukset, jotka sisältävät vuokran lisäksi muun muassa sähköt, siivous ja jätehuolto, on tämänhetkisen parhaan arvion mukaan noin 100.000 €, vuositasolla. Etenkin energiakustannukset vaikuttavat siihen, että täsmällistä kustannustasoa on hankala määrittää, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anders Lindholm-Ahlefelt toteaa.
Tiloihin rakennetaan tarkoitusta varten sopivat rampit ja rakennelmat, jotka mahdollistetaan investointisuunnitelmassa olevalla määrärahavarauksella. Alustavat piirustukset ja suunnitelmat on toteuttanut Concrete proof Oy, joka on toteuttanut yli 30 skeittiparkki projektia kansallisesti.
Varsinaisten muotojen ja ramppien rakentaminen suoritetaan kilpailutuksen kautta valitun tahon toimesta.
Mikäli elinvoimalautakunta hyväksyy esityksen, solmitaan vuokrasopimus alkavaksi mahdollisimman pian ja varsinainen skeittihallin muotojen rakentaminen aloitettaisiin heti kun se on mahdollista. Varsinaisen toiminta alkaisi viimeistään syksyllä 2023.