Siirry sisältöön

Näsin kenttää ei voi jatkossa käyttää tekojääratana

Näsin tekonurmikenttää ei voi jatkossa käyttää tekojäänä. Tekonurmikenttä jää koskemattomana paikalleen ja sen käyttöön ei kohdistu muutoksia tai katkoja.

Kuva kaunoluistimista.

Syy tähän on se, että on käynyt ilmi, ettei itse kentälle eikä sen alla kulkevalle putkistolle ole vaadittavaa rakennuslupaa. Aikanaan myönnetty rakennuslupa on koskenut vain huoltorakennusta, raja-aitaa sekä valaistusta, ja itse kentän osalta rakennuslupa on jäänyt aikanaan inhimilliseen virheen vuoksi täydentämättä. Tällä hetkellä rakennusluvan myöntämisen kriteerinä on ympäristönsuojeluviranomaisen edellyttämä kaksoispidäkeratkaisun tekeminen. Tämä tarkoittaa käytännössä kaksoisputkitusta kylmäaineen ympärille.

– Kesän aikana kaksoisputkitusratkaisua on testattu jäähalliolosuhteissa, eikä kokeilu ollut valitettavasti onnistunut. Kylmäaineen teho ei riitä jään tekemiseen eikä sen ylläpitämiseen. Olemme etsineet ratkaisua asiaan, mutta emme ole onnistuneet, joten joudumme poistamaan kylmäaineen putkistosta. Itse kylmälaitteiston siirtämistä ja uuden tekojään rakentamista uuteen paikkaan selvitetään parhaillaan, liikuntapäällikkö Marjo Rantala.

– Tiedämme, että tekojää on ollut tärkeä kentän käyttäjille, ja tilanne on tulevana talvena varmasti haastava ja olemme tästä pahoillamme, Rantala sanoo.