Siirry sisältöön

Nuorisopalveluiden syksy on täynnä toimintaa

Nuorisotilojen toiminta jatkuu kesätauon jälkeen, ja tilat ovat avoinna iltapäivisin keskustan, Kevätkummun ja Gammelbackan alueella. Ilta-aukiolot alkavat syyskuussa, jolloin osa nuorisotiloista on avoinna yläkouluikäisille myös lauantaisin. Tilojen aukioloajat ja ikäryhmät vaihtelevat toimipisteittäin ja tarkemmat tiedot löytyvät verkkosivulta.

Nuori pelaa biljardia.

Tarjolla on monipuolista ohjattua vapaa-ajan toimintaa, johon osallistuminen on maksutonta. Nuorisotiloille voi tulla pelailemaan, askartelemaan, tapaamaan kavereita, osallistua kerhotoimintaan tai teemailtoihin. Paikalla on aina aikuisia nuorisotyön ammattilaisia, jotka ohjaavat toimintaa ja suunnittelevat toiminnan sisältöä yhdessä nuorten kanssa. Nuorisotilojen avoimen toiminnan lisäksi nuorisopalvelut järjestää tapahtumia ja leirejä ja tekee tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa erilaisten toimintojen muodossa.

Porvoon kaupungin nuorisotyöntekijät ovat liikkeellä elokuussa perjantai- ja lauantai-iltaisin nuorten suosimilla paikoilla. Nuorisotyöntekijät ovat nuorten tavoitettavissa juttelua sekä kohtaamista varten ja auttamassa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Jalkautuvan nuorisotyön tavoittaa päivystysaikana numerosta 040 192 8728. 

Tukea erilaisiin elämäntilanteisiin

Kohdennettu nuorisotyö sekä etsivä nuorisotyö auttaa nuoria yksilöllisemmin ja tukee heitä erilaisissa elämäntilanteissa.

Kohdennettu nuorisotyö tukee yläkouluikäisiä nuoria sekä nivelvaiheessa toiselle asteelle erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa. Kohdennettua nuorisotyötä toteutetaan yksilötyön ja pienryhmätoiminnan, retki- ja leiritoiminnan kautta yhteistyössä muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa.
Etsivä nuorisotyö auttaa 16–29-vuotiaita nuoria, jotka ovat työelämän, koulutuksen tai muiden yhteiskunnan tukien ulkopuolella tai vaarassa pudota niistä. Etsivään työhön voi hakeutua itse tai läheisen ohjaamana yhteysetsivaan.fi- sivuston kautta, tai ottamalla suoraan yhteyttä etsiviin nuorisotyöntekijöihin. Etsivät voivat auttaa esimerkiksi, jos nuoren elämäntilanne huolestuttaa tai tukea kaivataan esimerkiksi opiskeluun, asumiseen tai työnhakuun liittyvissä asioissa.

Nuorten työpajatoiminta 

Porvoon kaupungin nuorisopalveluissa käynnistyy nuorten työpajatoiminta syyskuussa 2024. Nuorten työpajatoiminta on suunnattu 15–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella, vaarassa pudota niistä tai laajennetun oppivelvollisuuden piirissä, mutta opinnot ovat vaarassa keskeytyä tai keskeytyneet. Toiminta tukee nuoria heidän identiteettinsä, vahvuuksiensa ja taitojensa kehittämisessä sekä auttaa heitä hakeutumaan koulutukseen tai työmarkkinoille. 

Työpajatoimintaa toteutetaan kahdessa pajassa: Suunta-paja on tarkoitettu 15–21-vuotiaille nuorille, joiden toisen asteen opinnot takkuavat tai ovat keskeytyneet ja Väylä-paja 17–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat hakeutumassa työelämään tai koulutukseen ja kaipaavat siihen tukea. Kaikille nuorille tehdään henkilökohtainen suunnitelma työpajajakson ajaksi ja he saavat sekä yksilö- että ryhmävalmennusta, joiden avulla taitoja kartutetaan ja omia vahvuuksia etsitään. Väylän toiminnasta osa tapahtuu seinättömänä valmennuksena työpaikoilla.

Nuorten työpajatoimintaa on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa. Nuorten työpajatoiminta täydentää jo olemassa olevia palveluja ja sille on oma paikkansa esimerkiksi oppilaitosten ja sosiaalipalveluiden rinnalla.

Nuoret ohjautuvat toimintaan mm. oppilaitosten, nivelvaiheen opojen, työllisyyspalveluiden, sosiaalipalveluiden, Ohjaamon ja etsivän nuorisotyön kautta. Nuoret voivat hakeutua toimintaan myös itse tai läheisen ohjaamana. Ohjeet ja muut tiedot nuorten työpajatoiminnasta ja linkki hakulomakkeeseen tulevat Porvoon kaupungin nettisivuille syyskuun alussa.


: Tapahtumakalenteri – Porvoo