Siirry sisältöön

Nuorten Avoin taidetila 15–29-vuotiaille nuorille avoinna maanantaisin Zentrassa

Avoin taidetila on tarkoitettu kaikille 15–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita taiteen tekemisestä omaehtoisesti. Tilassa voi toteuttaa omia kuvataide- ja kädentaitoprojekteja itsenäisesti tai tulla kokeilemaan uusia juttuja. Osallistujat voivat tuoda mukanaan omia tarvikkeita tai lainata tilasta löytyviä perustarvikkeita.

Värikyniä.

Toiminnassa ei ole ohjattua työskentelyä, mutta tilassa on nuorisotyöntekijä opastamassa ja auttamassa ideoinnissa. Toiminta on maksutonta. 

Tänä syksynä Avoin taidetila siirtyy Nuorisotila Zentran Hobbytilaan, missä on mahdollista myös joitakin kertoja tehdä savitöitä.

Nuorten Avoin taidetila -toiminta on Porvoon taidekoulun sekä nuoriso- ja kulttuuripalveluiden yhteinen projekti. Tarkoituksena on innostaa nuoria kehittämään taitojaan ja löytämään uusia ilmaisumuotoja.

Projekti alkoi kokeiluna Taidetehtaan Studiolla keväällä 2024. Kokeilua oli suunniteltu yhdessä nuorten kanssa syksyllä 2023 järjestetyissä ideointi ja suunnittelutyöpajoissa. Nuorten toiveisiin pohjautuvan kokeilun aikana oli tarkoitus myös selvittää tarvetta avoimelle harrastetilalle sekä nuorten halukkuutta ottaa vastuuta avoimen tilan auki pitämisestä. Tavoitteena oli, että kokeilun päätteeksi olisi löytynyt käyttäjäryhmä toiminnalle, ja että toiminnan vastuuhenkilöiksi olisi koulutettu riittävä määrä vapaaehtoisia, jotka voisivat jatkaa toiminnan toteuttamista itsenäisesti nuoriso- ja kulttuuripalveluiden sekä Taidekoulun tukemana. 

Avoimeen taidetilaan pääsee osallistumaan maanantaisin klo 16–20.