Siirry sisältöön

Nuorten työpajatoiminta starttaa Porvoossa

Porvoon kaupunki käynnistää nuorten työpajatoiminnan kahden vuoden tauon jälkeen. Nuorten työpajoja on kaksi, joista ensimmäinen Suunta -paja on 15–21-vuotiaille nuorille ja toinen Väylä- paja 18–29-vuotiaille nuorille.

Nuorten työpajatoiminnassa pyritään tukemaan nuoren omien vahvuuksien kehittymistä, opiskelu- ja työelämävalmiuksia sekä opetellaan vertaisten kanssa erilaisia taitoja. Suunta-paja on nuorille, joilla on peruskoulun päättötodistus, mutta toisen asteen opinnot eivät suju. Toiminnassa valmentaudutaan omien vahvuuksien ja erilaisten teemojen parissa ja haetaan suunta takaisin opintojen pariin.

Väylä-paja on nuorille, jotka eivät ole enää laajennetun oppivelvollisuuden piirissä. Väylässä nuoret valmentautuvat ensin työelämän ja arjen taitoihin, jonka jälkeen heidän on tarkoitus siirtyä työelämään tai vaikka opintojen pariin.

– Voit tulla tutustumaan toimintaan ensin rauhassa ja päättää vasta sen jälkeen, onko tämä toiminta sellaista, johon haluat osallistua. Löydät meidän yhteystietomme ja yhteydenottolomakkeen kaupungin nettisivuilta, toteaa Karin Rejman, Suunta-pajan työpajavalmentaja.

Nuorten työpajatilat sijaitsevat WSOY-talossa. Nuorten työpajavalmentajina toimivat Karin Rejman, Maria Komula, Salla Nousiainen ja Minna Rehnstrand. Toimintaa toteutetaan kaksikielisesti.