Siirry sisältöön

Ohjaamo Porvoon uusi Walk in -terapia tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua

Ohjaamo Porvoon uusi Walk in -terapia tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua alle 30-vuotiaille. Palvelu mahdollistaa nopean ja maksuttoman pääsyn terapiatapaamiseen.

Walk in -terapia on maksutonta ja nimetöntä, mielen hyvinvointia tukevaa matalan kynnyksen mielenterveysapua, joka on tarkoitettu alle 30-vuotiaille.

Viikoittainen Walk in -terapiapalvelu alkaa maanantaina 16.9.2024 klo 13–16 Porvoon Ohjaamossa, WSOY-talossa.

Palvelun tarjoavat yhteistyössä Ohjaamo Porvoo, Porvoon suomalainen seurakunta sekä Borgå svenska domkyrkoförsamling.

– Olemme todella onnellisia, että voimme tarjota tämän palvelun nuorille ja nuorille aikuisille, jatkaa Ohjaamokoordinaattori Leena Thesleff.

– Nuorten mielenterveyspalveluille on tarvetta ja usein mielenterveyden haasteet näkyvät kotona, kouluissa, työpaikoilla sekä vapaa-ajalla. Olemme huomanneet, että nuoret ovat huolissaan esimerkiksi tulevaisuudestaan ja he kaipaavat tulla kuulluiksi, kertoo Ohjaamotyöntekijä Tiina Forstén Porvoon Ohjaamosta

Keskustelemaan voi tulla esimerkiksi elämäntilanteeseen liittyvistä haasteista, kriiseistä, ihmissuhteisiin liittyvistä asioista tai tunne-elämän kysymyksistä. Päivystäjillä on soveltuva pohjakoulutus sekä lyhyt- tai psykoterapeutin pätevyys tai he ovat terapeuttiopiskelijoita. Yhden terapiatapaamisen kesto on noin 60 minuuttia. Walk in -terapiaan voi saapua päivystysaikana ilman ajanvarausta tai lähetettä.

Ohjaamon palvelu tukee nuorten ja nuorten aikuisten mielen hyvinvointia ja auttaa mielen hyvinvoinnin haasteiden kanssa kamppailevia. Ohjaamo Porvoo on kaikkien alle 30-vuotiaiden porvoolaisten oma ohjaus-, neuvonta- ja palvelupiste.