Siirry sisältöön

Palveluverkkovalmistelu etenee – keskustelutilaisuus asukkaille 10. lokakuuta

Porvoon kaupungin palveluverkkotyö varhaiskasvatus- ja perusopetuspalveluista etenee kohti päätöksentekoa. Palveluverkkoon liittyvä suunnitelma ja skenaariot valmistuvat syyskuun lopussa, ja suunnitelman mukaan niitä käsitellään loka-marraskuun aikana jaostoissa, lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa. Asukkaille järjestetään info- ja keskustelutilaisuus 10. lokakuuta 2024.

Kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää palveluverkkoratkaisusta ja vuoden 2025 talousarviosta kokouksessaan 11. joulukuuta 2024.

Väestöennusteiden mukaan lasten määrä Porvoossa laskee ja sen myötä myös valtionosuudet laskevat merkittävästi. Palveluverkkoa on uudistettava, jotta kaupunki pystyy tarjoamaan laadukkaita palveluita tulevaisuudessakin.

– Palveluverkkotyö pohjautuu laajalle yhteistyölle ja osallisuudelle. On tehty suuri valmistelutyö, johon on kuulunut muun muassa palveluverkon nykytilan selvittäminen, lasten ja huoltajien osallistaminen sekä lapsivaikutusten arviointia. Kaupungin talouden tuottavuus- ja tasapainottamisohjelman valmistelun yhteydessä kuultiin henkilöstöä laajasti. Syksyn aikana on lähijohtajia informoitu palveluverkkoprosessin etenemisestä muun muassa esihenkilötreffeissä ja johtoryhmissä, kertoo sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

– Nyt haluamme kuulla kaikkien näkökulmia. Aikataulu mahdollistaa laadukkaan ja rakentavan keskustelun ja toivomme, että mahdollisimman moni osallistuu tähän, Gustafsson jatkaa.

Asukkaiden info- ja keskustelutilaisuudessa esitetään palveluverkkosuunnitelma ja skenaariot. Kaupungin asiantuntijat ja virkamiehet kertovat tähän mennessä tehdystä työstä ja esittelevät, mihin Porvoon väestönkasvun arvioidaan lähivuosina painottuvan. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida suunnitelmaa ja skenaarioita.

Tilaisuus on kaksikielinen ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ei ennakkoilmoittautumista.

Info- ja keskustelutilaisuus palveluverkosta

Aika: torstaina 10 lokakuuta 2024 klo 18–20
Paikka: kaupungintalon valtuustosali, Raatihuoneenkatu 9, Porvoo

Lisätietoja ja usein kysytyt kysymykset palveluverkkotyöstä: