Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin lupa- ja valvontalautakunnan päätökset 24.9.2024

Lupa- ja valvontalautakunnan uutena puheenjohtajana toimi Siru Hopealinna.

Lupa- ja valvontalautakunnan vuoden 2025 talousarvio ja vuosien 2026-2027 taloussuunnitelma

Lupa- ja valvontalautakunta hyväksyi talousarvioehdotuksen seuraavalla esittelijän muutetulla päätösehdotuksella;
Lupa- ja valvontalautakunta päättää merkitä tiedokseen ympäristöterveysjaoston talousarviokäsittelyn ja esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi liitteenä olevan talousarvioehdotuksen vuodelle 2025 ja vuosien 2026-2027 taloussuunnitelman.
Pykälä tarkastetaan heti.

Rakennusjärjestyksen uudistaminen

Lupa- ja valvontalautakunta hyväksyi rakennusjärjestyksen uudistamisen seuraavalla esittelijän muutetulla päätösehdotuksella; Lupa- ja valvontalautakunta päättää, että rakennusjärjestyksen uudistamista koskeva osallistumis- ja arviointi suunnitelma päivitetään ja asetetaan nähtäville.

Rakennuslupahakemus

Lupa- ja valvontalautakunta päätti myöntää haetun rakennusluvan päätösehdotuksen mukaiselle käyttötarkoituksen muutokselle varastotilasta liikunta- ja harrastetilaksi. Pykälä tarkastettiin heti.

Lausunnot Helsingin hallinto-oikeudelle

Kahdessa asiassa lupa- ja valvontalautakunta päätti antaa lausunnon lisäyksenä oikaisuvaatimuksen käsittelyn yhteydessä esitettyihin perusteluihin. Pykälät tarkastettiin heti.

Velvoitteen asettaminen hallintopakkoasiassa

Lupa- ja valvontalautakunta päätti asettaa kiinteistön omistajalle päävelvoitteet ja tehosteeksi jatkuvat uhkasakot uhkasakkolain mukaan. Lautakunnan päätös oli esityksen mukainen ja yksimielinen.

Luonnonsuojelualueen perustaminen Ali-Vekkoskelle, lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lupa- ja valvontalautakunta päätti antaa Uudenmaan ELY-keskukselle seuraavan lausunnon luonnonsuojelualueen perustamisesta kiinteistölle Metsänranta, Ali-Vekkoski:
Suunniteltu suojelualue sijoittuu osayleiskaavan suunnittelualueen pohjoisreunalle, mihin on osayleiskaavan alustavissa tavoitteissa esitetty tuotannon ja logistiikan kehittämisaluetta. Tavoitteet tullaan tarkentamaan kaavatyön edetessä ja alueen maankäyttö ratkaisemaan tarkemmin osayleiskaavan luonnosvaiheessa. Luonnonsuojelualueen perustaminen ei merkittävästi vaikeuta maankäytön kehittämistä laajemmalla ympäröivällä alueella. Luonnonsuojelualueen perustaminen turvaa osayleiskaavan alustavien tavoitteiden mukaisesti alueen ekologista verkostoa ja luonnon monimuotoisuutta.
Pykälä tarkastettiin heti.

Muut asiat

Muut lautakunnan päätökset olivat esitysten mukaisia ja yksimielisiä.