Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki on käynnistänyt liikuntapaikkaselvitystyön – myös kaupunkilaisten toiveita kuullaan

Porvoon kaupunki selvittää liikuntapaikkojen nykytilaa ja kehittämistarpeita. Selvityksessä kartoitetaan kaupungin liikuntapaikat ja kaupunkilaisten ja seurojen näkemyksiä liikuntapaikkojen tilasta ja tarpeista.

Yleisurheilukenttä.

– Kyselyiden avulla keräämme arvokasta tietoa erityyppisten liikuntapaikkojen käytöstä ja tarpeista, erityisesti omatoimiseen liikkumiseen liittyen, liikuntapalveluiden päällikkö Marjo Rantala toteaa.
Liikuntapaikkaselvityksellä on tarkoitus laatia selvitys kaupungin alueella sijaitsevista liikuntapaikoista huomioiden liikuntapaikkojen nykytilanne sekä kaupungin päätökset nykyisten liikuntapaikkojen kehittämisestä ja uusien ra-kentamisesta.

– Lisäksi tarkoitus on laatia tulevaisuuden visio kaupungin liikuntapaikkaverkosta ottaen huomioon kaupungin väestömuutokset, kuntalaisten sekä liikuntayhdistysten liikuntatarpeet ja –toiveet, kaupungin koulujen ja päiväko-tien palveluverkon tarpeet ja toiveet, eri liikuntalajien ja käyttäjäryhmien liikuntapaikoille asettamat vaatimukset sekä taloudelliset realiteetit, Rantala kertoo.

Kaupungin alueella sijaitsevia liikuntapaikkoja ovat kaupungin hallinnoimat sekä kaupungin alueella toimivien yhdistysten ja yksityisten yritysten ylläpitämät ja/tai hallinnoimat sisä- ja ulkoliikuntapaikat, jotka soveltuvat tai joita käytetään eri urheilulajien ja omatoimisen liikunnan harjoittamiseen.

– Kyselyillä selvitetään kuntalaisten ja yhdistysten tarpeita ja toiveita. Toivottavasti mahdollisimman moni haluaa vaikuttaa Porvoon tuleviin liikuntamahdollisuuksiin vastaamalla kyselyyn ja järjestettyihin osallistamistilaisuuksiin.

Osallistumistilaisuuksia järjestetään myöhemmin syksyllä kaksi: toinen seuroille ja yhdistyksille ja toinen on avoin kaikille kiinnostuneille.

Kyselyihin voi vastata 1.9. 2024 saakka.