Siirry sisältöön

Porvoon nuorisopalvelut järjestää monenlaista tekemistä ja toimintaa Porvoo Pride -viikolla

Porvoon nuorisopalvelut järjestää Pride-viikolla (vko 33) monenlaista tekemistä ja tapahtumaa nuorille. Porvoon kaupunki liputtaa Pride-viikon aikana muun muassa kaupungintalolla, kouluilla, pääkirjastolla ja nuorisotila Kertsillä.

Sateenkaari Porvoonjoen yllä.

Keskiviikkona 14.8. nuorisotila Zentrassa (Mannerheiminkatu 20) järjestetään nuorten Pride House klo 17–20! Pride House pitää sisällään sateenkaaren värejä ja lämmintä tunnelmaa!
Ohjelmassa mm. karaokea, Dungeon ’n Dragons- pöytäroolipeli, sateenkaarijoogaa, kylttipaja, askartelua sekä pelaamista. Tapahtumassa livenä myös valtakunnallinen Sekaisin- chat!
Sekasin-chat on valtakunnallinen, 12–29-vuotiaille tarkoitettu keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Yhteydenottoja nuorilta tulee noin 170 000 vuodessa. Suurin yhteydenoton syy on paha olo.
Vastaajina toimii sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia että koulutettuja vapaaehtoisia, yhteensä lähes 50 eri organisaatiosta.
Jotta yksikään nuori ei jää pahan olonsa kanssa yksin.
Pride House on kaikille nuorille avoin ja tapahtuman ohjelmaa on tuottamassa nuorisopalveluiden lisäksi Sekaisin-chat, Ohjaamo, suomalainen seurakunta sekä Linnankosken lukio.

Lauantai on Pride-viikon pääpäivä

Nuorisotiloilla järjestetään teemaan liittyviä tietovisoja ja perjantaina 16.8. Gammelbackan Kertsissä pääsee leipomaan ja koristelemaan leivottuja herkkuja.
Perjantaina 16.8. puolestaan nuorisotila Zentrassa on Arcus-leffailta kaikille sateenkaariteemoista kiinnostuneille nuorille. Katsotaan yhdessä leffaa ja herkutellaan!

Lauantai 17.8. eli Pride-viikon pääpäivä alkaa jo aamusta:

  • klo 10 nuoret ovat tervetulleita nuorisotila Zentraan yhteiselle glitter-brunssille, jossa valmistaudutaan tulevaan Pride-kulkueeseen.
  • n. klo 11.30 lähdemme yhdessä Zentralta torille odottamaan Pride-kulkueen lähtöä. Nuorisopalveluilla on Pride-kulkueessa oma blokki, johon kaikki nuoret ovat tervetulleita, vaikkei olisi osallistunut aamun yhteiseen brunssiin.
  • n. klo 13 Puistojuhla Kaupunginpuistossa
  • Pride-puistojuhlaan on jokainen tervetullut! Puistossa on monenlaista ohjelmaa, musiikkia ja myyntikojuja. Nuorisopalveluilla ja Ohjaamolla on puistossa teltta, johon voi tulla tutustumaan ja hengailemaan. Nuorisopalveluiden teltalta saat pääsyliput nuorten jatkoille!
  • klo 17 Nuorten jatkot nuorisotila Zentrassa

Nuorisopalvelut vastaa nuorten jatkoista ja Zentra onkin koristeltu kaikilla sateenkaaren väreillä! Jatkoilla on dj soittamassa musiikkia, kuvausseinää, jonka edessä voit ikuistaa upean Pride-asusi ja kun tanssijalat alkavat puutumaan voit siirtyä muiden kanssa laulamaan karaokea! Nuorten jatkot ovat maksuton ja päihteetön tilaisuus. Hae pääsylippusi nuorten jatkoille puistojuhlasta nuorisopalveluiden teltalta!
Nuorten Pride-viikon ohjelma on maksutonta ja päihteetöntä.

Tervetuloa ja ihanaa värien juhlaa kaikille!