Siirry sisältöön

Porvoon omakotitonteilla kysyntää – Haikkoonranta kiinnostaa erityisesti

Porvoon kaupungin vapaiden omakotitalotonttien kysyntä on pysynyt tasaisena, ja kesän aikana päätöksiä tontin luovutuksia on tehty Haikkoonrannasta, Toukovuoresta sekä Hinthaarasta. Lisäksi tiedustelut tontteihin liittyen ovat kasvaneet kesän jälkeen.

Omakotitalon rakennus käynnissä.

– Tonttivarauksesta on toki vielä matkaa tontin ostoon ja rakentamiseen, mutta ilman muuta tämä on positiivinen signaali tässä ajassa, tonttipäällikkö Pekka Söyrilä sanoo.

Porvoon kaupungilla on useita vapaita omakotitalotalotontteja jatkuvassa haussa. Vapaita tontteja löytyy esimerkiksi Kevätlaaksosta ja Toukovuoresta. Keskusta-alueen ulkopuolisia tontteja löytyy Haikkoon lisäksi myös esimerkiksi Hinthaarasta ja Kerkkoosta. Ja peruuntuneet tonttivaraukset tulevat uudelleen hakuun aina maanantaisin.
Vapaita tontteja haetaan sähköisesti ePorvoon kautta.

Kaupunkisuunnittelussa on valmistumassa uusi asemakaava Haikkoonrinne II, jonne kaavan saatua lainvoiman tulee muutaman vuoden kuluttua 13 uutta omakotitalotonttia.
– Haikkoon merellinen ja luonnonkaunis kulttuurihistoriallinen miljöö tarjoaa loistavat puitteet asumiselle, ei ihme, että alueen tontit kiinnostavat ja uskomme, että uuden Haikkoonrinne II:n tontit tulevat herättämään laajaa kiinnostusta, Söyrilä toteaa.