Siirry sisältöön

Porvoon työllisyysalueen ensimmäinen talousarvioehdotus lautakunnan käsittelyyn

Porvoon työllisyysalueen lautakunta käsittelee 22. elokuuta kokouksessaan työllisyysalueen vuoden 2025 talousarvioehdotusta ja ehdottaa pyydettäväksi lausuntoja alueen sopijakunnilta 11. syyskuuta mennessä. Mahdolliset lausunnot osoitetaan Porvoon kaupungin elinkeinojohtajalle.

Porvoon kaupungin tunnus.

Työllisyysalueen yhteistoimintasopimukseen on kirjattu, että talousarvion valmistelussa sopijakunnille tulee varata tilaisuus ehdotusten tekemiseen yhteistoiminnan tavoitteista ja rahoituksen kohdentamisesta. Kaikilla kunnilla onkin mahdollisuus lausua talousarviosta ennen työllisyysalueen lautakunnan esitystä Porvoon kaupunginhallitukselle.

Porvoon työllisyysalueen muodostavat Porvoon ja Loviisan kaupungit sekä Askolan, Lapinjärven, Myrskylän ja Pukkilan kunnat.

Vuoden 2025 talousarvioehdotus on Porvoon työllisyysalueen ensimmäinen ja talousarvioehdotuksen laatimisen periaatteina ovat toimineet alueen työllisyystilanne, arvioitu palvelutarve ja valtionosuudet.
Porvoon työllisyysalueen kuntien yhteinen työttömyysaste on kesäkuussa 2024 9,4 prosenttia. Alueen työllisyysaste on viimeisen mittaustiedon (joulukuu 2023) mukaan 74 prosenttia.

Sitovana talousarviotavoitteena on vuodelle 2025 valtiollisten lakisääteisten työ- ja elinkeinopalveluiden hallittu vastaanottaminen Porvoon työllisyysalueelle.

– Palvelut pyritään tuottamaan mahdollisimman kustannustehokkaasti ja kunnille kokonaistaloudellisesti tarkoituksenmukaisella tavalla, kun huomioidaan tuottamiskustannusten lisäksi kuntien saamat työttömyysturvan rahoitusvastuu, valtionosuudet, verotulot ja muut rahavirrat, Porvoon kaupungin elinkeinojohtaja Elina Duréault toteaa.

Talousarvioehdotuksen kokonaissumma on noin 7,5 miljoonaa euroa

Porvoon työllisyysalueen talousarvio laaditaan talousarviovuotta edeltävänä vuotena vastuukunnan talousarvion vuosikellon ja periaatteiden mukaisesti.
Talousarvioehdotuksen kokonaissumma on 7 474 200, 00 euroa. Työllisyysalueen kaupunkien osuus tästä on Porvoon osalta 5 036 250, 00 euroa ja Loviisan 1 340 850,00 euroa.

Talousarvioehdotuksessa suurin menoerä koostuu henkilöstökuluista, jotka on arvioitu olevan noin 3,8 miljoonaa euroa. Kotouttamiskoulutuksiin varataan noin 800 000 euroa. Alueella oleskelevien, kansainvälistä suojelua saavien henkilöiden osalta saadaan kuntiin myös laskennallista korvausta, jolla osittain rahoitetaan tätä osuutta.

Porvoon työllisyysalueella tavoitellaan aikaisempaa suurempaa vaikuttavuutta. Palkkatukeen ja aloitteleville yrittäjille maksettavaan starttirahaan sekä työnhakijoille tarjottaviin koulutus- ja valmennuspalveluihin varataan talousarvioehdotukseen yhteensä reilu kaksi miljoonaa euroa