Siirry sisältöön

Porvoon uudeksi varhaiskasvatusjohtajaksi on valittu Lena Karlsson  

Porvoon kaupungin uudeksi varhaiskasvatusjohtajaksi on valittu porvoolainen kasvatustieteiden maisteri Lena Karlsson. Karlsson aloittaa uudessa työssään Porvoossa vuoden alussa 2025. Virka alkaa sijaisuutena ja täytetään vakituisena 1.4.2025.  

Karlsson on toiminut varhaiskasvatuksen johtamistehtävissä vuodesta 1990 alkaen. Hänellä on viimeisimmästä työtehtävästään Vantaan varhaiskasvatuspäällikkönä vahvaa johtamisosaamista talouden johtamisen, henkilöstöjohtamisen sekä varhaiskasvatuksen sisältöjen, että sidosryhmäyhteistyön osalta.  

Karlsson omaa erinomaiset esiintymis- ja vuorovaikutustaidot, vahvaa strategista johtamisnäkemystä sekä taitaa toiminnan monikielisessä- ja kulttuurisessa työympäristössä. 

– Porvoo on kotikaupunkini ja tuntuu hienolta palata töihin Porvooseen. Koen, että tällä on hyvät edellytykset varhaiskasvatuksen kehittämiselle yhdessä koko henkilöstön kanssa, iloitsee Lena Karlsson.  

Varhaiskasvatusjohtajan virka oli haettavana syyskuussa ja siihen saapui 12 hakemuksia, joista yksi peruttiin hakijan toimesta hakuajan päätyttyä. Ensimmäiseen haastattelukierrokseen kutsuttiin viisi hakijaa, ja toiselle haastattelukierrokselle valittiin kaksi hakijaa.  

– On ilo saada kokenut ja osaava muutosjohtaja strategiseen tiimiimme Kasvun ja oppimisen toimialalle. Kasvun polku lähtee pienimmistä lapsista ja heidän sekä heidän perheidensä hyvinvoinnista. Varhaiskasvatuksen yli 500 henkilöstön jäsentä on toimialamme henkilöstömäärältään suurin, toteaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.