Siirry sisältöön

Ruskikselle tulossa esteetön katselulava

Ruskikselle Porvoonjokisuistoon rakennetaan esteetön luonnon ja lintujen katselulava. Lavasta tulee reilun kokoinen, jotta tilaa on useammalle käyttäjälle kerrallaan tai esim. koululaisryhmälle.

Lavalta pääsee tarkkailemaan Ruskiksen luontoa, erityisesti monipuolista lintulajistoa. Lavan sijainti mahdollistaa hyvän näkyvyyden niityn keskiosien allikoille, joissa viihtyy mm. monia kahlaaja- ja sorsalintulajeja. Niityllä kesäajan laiduntavaa ylämaankarjaakin on mahdollisuus päästä tarkkailemaan lähietäisyydeltä.

Rakentaminen tapahtuu syksyn aikana, jos sää sallii ja lavan rakennuslupa on valmistunut. Muutoin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen.

Lavan luo pääsee autolla tai keskustan suunnasta kevyenliikenteen väylää, jonka viimeinen pätkä on pitkospuita. Pysäköinti tapahtuu Rantakatu 4:n kohdalla, mistä on tällä hetkellä käynti pohjoisniityn lintutornille pitkospuita pitkin. Pysäköinnin merkinnät on tarkoitus lisätä ja esteetöntä saapumista paikalle kehitettään vielä edelleen.

Lavan rakennuskustannukset katetaan Porvoon kansallisen kaupunkipuiston kehittämiseen varatuilla rahoilla. Suunnittelu on toteutettu yhteistyönä Porvoon seudun lintuyhdistyksen kanssa.

Ruskiksen luonto viettää talvella hiljaiseloa, joten kohteelle ei ole suunniteltu talvikunnossapitoa.