Siirry sisältöön

Asukkaille avoin työpaja 9.11.2020: minkälaiset ovat tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut itäisellä Uudellamaalla?

Itäisen Uudenmaan kunnat ovat käynnistämässä ”Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut itäisellä Uudellamaalla” -hankkeita, jotka vahvistavat kuntien jo tekemää yhteistyötä sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisessä. Hankkeissa kehitetään alueen asukkaiden peruspalveluita, painopisteenä mm. asiakkaiden neuvonta, ohjaus ja tarpeiden tunnistamisen matalalla kynnyksellä.

Kaupunginvaltuuston päätökset 28.10.2020

Talousarviomuutoksia vuoden 2020 talousarvioon Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti, että sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2020 talousarvioon myönnetään 9 miljoonan euron lisämääräraha. Lisäksi talousarvion 2020 valtionosuustuloihin lisätään 8,3 miljoonaa euroa ja kunnallisveron tuottoa alennetaan 4 miljoonalla eurolla. Talousarviomuutosten jälkeen tilikauden ylijäämä 2020 olisi noin 1,1 miljoonaa euroa. Koronavirusepidemia on heikentää verotulojen kertymää selvästi vuonna 2020. Myös kunnallisveron tuotto […]

Sote-uudistus heikentää Porvoon, Sipoon ja Loviisan taloutta

Valmisteilla olevan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen -uudistuksen rahoitusmalli kohtelee eri tavoilla itäisen Uudenmaan kuntia ja veronmaksajia. Uudistus heikentäisi tämänhetkisten laskelmien mukaan erityisesti Porvoon ja Sipoon, mutta myös Loviisan talouden tasapainoa yhteensä noin 4,3 miljoonalla eurolla. Askolan, Myrskylä, Lapinjärven ja Pukkilan taloutta uudistus vahvistaisi sen sijaan yhteensä vajaalla 600 000 eurolla. Yhteensä alueen kunnilla olisi siten uudistuksen jälkeen vuositasolla noin 3,7 miljoona euroa vähemmän käytössään, ilmenee Kuntaliiton Porvoolle tekemässä analyysissä.