Siirry sisältöön

Porvoossa käynnistyy 22 uuden omakotitontin tarjouskilpailu

Porvoon kaupungilla on tänä syksynä tarjolla 22 uutta omakotitonttia mm. Haikkoosta, Hermanninsaaresta, Toukovuoresta ja Suomenkylästä. Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu on käynnissä 23. lokakuuta ja 13. marraskuuta välisenä aikana. Lisäksi kaupungilla on tontteja jatkuvassa haussa eri puolilla kaupunkia. Omakotitonteista järjestetään kaikille avoin tontti-info 30. lokakuuta. Infossa kerrotaan tarkemmin tonteista, kaavamääräyksistä ja hakumenettelystä.

Vesihuoltolinjojen saneeraus -vedenjakelukatkos Ahjotiellä 24.10

Porvoon vesi saneeraa vesihuoltolinjoja ja kehittää verkoston toimivuutta Ahjotiellä. Työaiheuttaa vedenjakelukatkoksen lähialueella 24.10. klo 9-14.00 välisenä aikana. Vesi joudutaan sulkemaan kartassa olevalla alueella. Pyydämme asiakkaita ottamaan vettä talteen ennen kuin työ alkaa. Vesilaitos tuo vesisäiliön osoitteeseen: Ahjotie 7. Säiliöstä voi työn aikana noutaa vettä. Johtotyön seurauksena voi esiintyä veden laatuhäiriöitä (ruosteista ja sameaa vettä, ilmaa […]

Suomenkielisen koulutusjaoston kokous 19.10.2023

Koululaisten AP- ja IP-toiminnan toimintakertomus 2022–2023 Suomenkieliselle koulutusjaostolle esiteltiin aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintakertomusta lukuvuodelta 2022–2023. Toimintakertomuksen mukaan aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistui noin 600 lasta. Osallistujien määrä on pysynyt suhteellisen korkeana viime vuosien ajan. Kouluterveyskyselyn tulosten käsittely suomenkielisissä kouluissa Valtakunnalliset ja alueelliset kouluterveyskyselyn tulokset on julkistettu 21.9.2023. Porvoon kuntakohtaiset tulokset esitellään kaikkien koulujen vanhemmille suunnatussa vanhempainillassa […]

Kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset 16.10.2023

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti hyväksyä esityksen mukaisesti, että Porvoon Energia Oy voi muuttaa tulospalkkiojärjestelmäänsä siten, että se perustaa palkkiorahaston, johon työntekijä voi halutessaan ohjata tulospalkkion säästöön. Konsernijaosto päätti merkitä tiedoksi sekä HPK Palvelut Oy:n, että Porvoon A-Asunnot Oy:n yhtiöiden toimintaa, taloutta ja tavoitteita koskevat ajankohtaiskatsaukset. Muut asiat päätettiin esitysten mukaisesti.

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys: Talous tasapainossa, mutta edessä on haastavampia vuosia

Porvoon kaupungin talous heikkenee vuonna 2024, kun valtion taloudelliset tukitoimet jäävät pois, mutta toimintamenojen kasvu jatkuu. Talous pysyy kuitenkin edelleen lievästi ylijäämäisenä poikkeuksellisen korkean yhteisöverotuoton vuoksi. Vuonna 2026 tuloksen ennakoidaan painuvan noin 15 miljoona euroa alijämäiseksi. Kasvavan kaupungin investointitarpeet ovat suuret, ja kaupungin lainamäärän odotetaan kääntyvään jyrkkään nousuun, selviää Porvoon kaupunginjohtajan talousarvioesityksestä.