Siirry sisältöön

Suomenkielisen koulutusjaoston kokous 15.8.2024

Porvoon kehäsymboli.

Suomenkielinen koulutusjaosto kokousti 15.8.2024 kaupungintalolla.

Suomenkielisten perusopetuspalveluiden visio

Suomenkielinen koulutusjaosto hyväksyi perusopetuspalveluiden vision laatimisprosessin. Tavoitteena visiotyöllä on kiteyttää yhteistä näkemystä tulevaisuudesta ja selkeyttää näkemystä siitä innostavasta tahtotilasta, jonka eteen tehdään töitä yhdessä. Vision tarkoitus on kuvata toimintaa, jolla varmistetaan porvoolaisen lapsen osaamista ja hyvinvointia tulevaisuuden yhteiskunnassa.

Visiotyöskentelyä ohjaa koulutusjaosto, ja operatiivisina toimijoina vision laadinnassa ovat suomenkielisten perusopetus- ja lukiokoulutuspalveluiden suunnitteluryhmä sekä johtoryhmä. Työskentelyyn osallistuu koulujen henkilöstöä, oppilaita sekä heidän huoltajiaan. Lisäksi hyödynnetään olemassa olevaa tutkimustietoa. Tavoitteena on, että suomenkielinen koulutusjaosto voisi ottaa kantaa valmisteltuun luonnokseen viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä.

Suomenkielisten lukiokoulutuspalveluiden visio

Suomenkielinen koulutusjaosto hyväksyi lukiokoulutuspalveluiden vision laatimisprosessin. Tavoitteena visiotyöllä on kiteyttää yhteistä näkemystä tulevaisuudesta ja selkeyttää näkemystä siitä innostavasta tahtotilasta, jonka eteen tehdään töitä yhdessä. Vision tarkoitus on kuvata, minne lukiokoulutuspalvelut ovat menossa tulevaisuudessa, jotta toiminta varmistaa porvoolaisen nuoren osaamisen ja hyvinvoinnin niin jatko-opinnoissa kuin tulevaisuuden yhteiskunnassa.

Visiotyöskentelyä ohjaa koulutusjaosto, ja operatiivisina toimijoina vision laadinnassa ovat suomenkielisten perusopetus- ja lukiokoulutuspalveluiden suunnitteluryhmä sekä johtoryhmä. Työskentelyyn osallistuu lukion henkilöstöä, opiskelijoita sekä heidän huoltajiaan. Lisäksi hyödynnetään olemassa olevaa tutkimustietoa. Tavoitteena on, että suomenkielinen koulutusjaosto voisi ottaa kantaa valmisteltuun luonnokseen viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä.

Suomenkielisten perusopetus- ja lukiokoulutuspalveluiden talousarvion 2025 valmistelu

Suomenkielinen koulutusjaosto merkitsi tiedoksi talousarviovalmistelun tilanteen kasvun ja oppimisen toimialalla sekä evästi osaltaan talousarvion jatkovalmistelua. Toimintatuottojen osalta näyttää, että kehyksen mukaiseen tavoitteiseen ei päästä varhaiskasvatuksen asiakasmaksutuottojen vähenemän ja valtion erityisavustusten vähenemisen vuoksi. Myös toimialan toimintakulut kasvavat henkilöstökustannusten ja sisäisten vuokrien kasvun vuoksi. Lisää kasvupainetta tuottavat mahdolliset hallitusohjelmaan kirjatut tuntimuutokset sekä erityisopetuksen uudistukset sekä mahdollinen palvelusetelilain uudistaminen varhaiskasvatuksessa.

Muut asiat

Muut asiat käsiteltiin esityslistan mukaisesti.