Siirry sisältöön

Tolkkisiin suunniteltu frisbeegolf-radan valmistuminen viivästyy

Tolkkisiin, Tolkkistentien varteen suunnitellun frisbeegolf-radan valmistuminen viivästyy. Alun perin radan rakentaminen oli tarkoitus aloittaa tänä kesänä.

Porvoon kaupungin tunnus.

Frisbeegolf-rataa on suunniteltu kaupungin entiselle maankaatopaikalle, mutta osassa alueen stabiliteetissa eli vakaudessa sekä mahdollisesti maa-aineksen laadussa on ilmennyt riskejä, jotka vaativat lisäselvityksiä. Tämän vuoksi myös suunnitellun frisbeegolf-radan vaihtoehtoisia toteutustapoja on vielä selvitettävä.

– Selvitämme parhaillaan yhtenä vaihtoehtona, jos 18-väyläinen rata voitaisiin toteuttaa rajaamalla turvallisuusriskejä sisältävä alue esimerkiksi aitaamalla ja mukauttamalla rata rajattavan alueen ulkopuolelle, mutta tämän suunnitelman toteutuskelpoisuutta täytyy selvittää asiaankuuluvasti viranomaisten kanssa yhteistyössä, vapaa-aikajohtaja Minna Särelä sanoo.

– Radan viivästyminen on todella valitettava tilanne. Uuden, ammattimaisen 18-väyläisen radan tarve Virvikin radan lisäksi Porvoossa tiedetään, ja keskitymmekin nyt ilmenneiden haasteiden ratkaisemiseen. Meillä on tietenkin vastuu käyttäjien turvallisuudesta, ja kaikki ilmenevät turvallisuusriskit tulee tutkia huolellisesti, Särelä toteaa.

Tolkkistentien entisen maankaatopaikan käyttö ja toiminta on päättynyt vuonna 2020. Maankäyttöpaikalle myönnettiin ympäristölupa vuonna 2004 ja laajennusosa sai ympäristöluvan 2011. Vielä vuonna 2022 alueella oli välivarastointia.

Alueelle on toiminnan aikana vastaanotettu ympäristöluvan mukaisesti pääosin puhtaita maa- ja kiviaineksia Porvoon kaupungin alueella sijaitsevista maanrakennuskohteista. Alue on maisemoitu toiminnan päättymisen jälkeen vuonna 2023.x

Frisbeegolf-ratoja on Porvoossa tällä hetkellä kolme: 18-väyläinen rata Virvikissä, 10-väyläinen rata Hornhattulassa sekä 4-väyläinen rata Kerkkoossa.