Uusi neuvontapiste palvelee työnhakijoita WSOY-talossa
Porvoon kaupunki on avannut työttömille työnhakijoille uuden neuvontapisteen WSOY-talossa, osoitteessa Linnankoskenkatu 32.
Porvoon kaupunki on avannut työttömille työnhakijoille uuden neuvontapisteen WSOY-talossa, osoitteessa Linnankoskenkatu 32.
Porvoo on mukana työllisyyden kuntakokeilussa, jossa osa työttömistä työnhakijoista siirtyi TE-toimistolta Porvoon kaupungin työllisyyden kuntakokeilun asiakkaiksi. Kuntakokeilun tavoitteena on edistää asiakkaan työllistymistä ja koulutukseen tai muihin palveluihin pääsyä. Uusi neuvontapiste palvelee kuntakokeilun asiakkaita ja tarjoaa apua työllisyysasioiden lisäksi muissa asioissa, esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluja.
Asiakas voi sopia tapaamisen omavalmentajansa kanssa neuvontapisteeseen. Paikan päälle voi tulla myös ilman ajanvarausta päivystysaikana, tiistaisin ja torstaisin klo 9–12 ja 13–15. Sisäänkäynti on osoitteessa Linnankoskenkatu 32, ja neuvontapiste löytyy kolmannesta kerroksesta. Alle 30-vuotiaita sen sijaan palvelee Porvoon Ohjaamo osoitteessa Mannerheiminkatu 20 E.
− Palveluja ei tarvitse kysellä monesta paikasta, vaan omavalmentaja auttaa asiakkaan tarvittavien palvelujen pariin olipa kyse työnhausta, koulutuksesta tai sosiaali- ja terveyspalveluista. Neuvontapisteessä on helppo asioida: riittää, kun astuu ovesta sisään, sanoo hankepäällikkö Anne Wetterstrand Porvoon kaupungilta. Neuvontapisteen aulasta löytyy myös kumppanien palveluja, esimerkiksi maahanmuuttajille.
Uusia työpaikkoja syntyy yhteistyöllä
Moni on menettänyt työpaikansa tai joutunut lomautetuksi koronan vuoksi, joten työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi viime vuonna selvästi. Työllisyyden kuntakokeilu pyrkii aktiivisesti luomaan uusia työpaikkoja yhteistyössä paikallisten yritysten, yhdistysten ja kaupungin toimintojen kanssa. Keinoja on useita.
− Esimerkiksi työkokeilu voi olla asiakkaalle tärkeä askel eteenpäin työelämässä. Työnantajat voivat säästää kustannuksia hakemalla palkkatukea ja kuntalisää palkatessaan työttömän työnhakijan. Kaupunki esimerkiksi tarjosi töitä useille työllistetyille kansallisen kaupunkipuiston kunnostushankkeessa, johon saatiin ulkopuolista rahoitusta. Tällaisia tehtäviä ja projekteja tarvitaan lisää, jotta onnistumme lyhentämään työttömyysjaksoja ja saamaan ihmisiä mukaan työelämään, Wetterstrand toteaa.