Siirry sisältöön

Uusia Porvoon kaupungin kumppanuuksia haettavissa

Porvoon kaupunki siirtyy osittain avustusten myöntämisestä kumppanuussopimuksien solmimiseen. Kaupungin kumppanuuksia haetaan sähköisellä hakulomakkeella ePorvoo-palvelun kautta, mutta avustuksista poiketen kumppanuussopimusten solmiminen perustuu aina hakemusten jälkeen käytäviin neuvotteluihin ja kumppanuussopimuksen laatimiseen.

Sähköinen haku kulttuurikumppanuuteen, taiteen perusopetuksen kumppanuuteen, museo- ja kulttuuriperintökumppanuuteen, liikunnan mainospaikkakumppanuuteen sekä taiteen perusopetuksen kumppanuuteen ensi vuodelle on nyt auki, ja päättyy 30.9.2024 klo 15. Myös tapahtuma- ja matkailukumppanuuden haku on avattu sähköiseen ePorvoo-palveluun, mutta muista kumppanuuksista poiketen haku on auki ympäri vuoden.

Uudet kumppanuudet korvaavat osittain kaupungin aiempia avustuksia. Kumppanuuksien perustamisen myötä elinvoimalautakunta päätti kokouksessaan 20.8. lakkauttaa museoavustuksen, kulttuurin yleisavustuksen sekä taiteen perusopetuksen avustuksen.

– Kumppanuuksien kautta kaupunki tukee ja mahdollistaa toimintaa, joka täydentää sen omia palveluita. Kumppanuudet mahdollistavat myös yhdessä kehittämisen ja avustuksia laajemman yhteistyön, kertoo vapaa-aikajohtaja Minna Särelä.

Liikunnan mainospaikkakumppanuus tarkoittaa käytännössä urheiluseuroille luovutettavaa oikeutta käyttää tiettyjen kaupungin omistamien liikuntatilojen pintoja mainospaikkoina, joita ne voivat myydä oman toimintansa ylläpitämiseksi. Tapahtuma- ja matkailukumppanuuksilla mahdollistetaan uusien, näkyvyyttä ja matkailuhyötyä tukevien tuotantojen, projektien ja tapahtumien tuominen Porvooseen. Museo- ja kulttuuriperintökumppanuuksilla mm. tuetaan ammattimaisen museotoiminnan jatkuvuutta ja yhdessä kehittämistä Porvoossa sekä edistetään porvoolaisen kulttuuriperinnön ja paikallisen identiteetin ylläpitämistä. Kulttuurikumppanuuksilla mm. täydennetään ja lisätään eri taidemuotojen ammattimaista kulttuurituotantoa ja -tarjontaa kaupungissa.

Kumppaneiden kanssa laadittavat sopimukset sisältävät velvoitteita ja etuja kummallekin osapuolelle eli sekä kaupungille että kumppanille. Liikunnan mainospaikkakumppanuutta lukuun ottamatta kumppanuudet sisältävät kaupungin rahallista tukea, ja toisaalta kumppanin velvoitteena voi olla esim. tiettyjen palveluiden tai tapahtumien toteutuminen, toiminnan kehittäminen tai tietty yhteistyö kaupungin ja muiden kumppaneiden kanssa.

Myös keskustan elävöittämiskumppanuuden perustamista ja haun avaamista valmistellaan, ja päätökset sen haku- ja päätöksentekoaikataulusta tehdään myöhemmin syksyn aikana. Keskustan elävöittämiskumppanuuksilla kaupunki pyrkii jatkossa vetovoiman kasvattamiseen, tapahtumatarjonnan laajentamiseen, kaupunkitilan kehittämiseen, paikallisten osallistamiseen sekä vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen etenkin keskustan alueella yrittäjäyhdistysten kanssa tehtävän yhteistyön avulla.