Virvikin ulkoilureitti sopii nyt myös maastopyöräilyyn
Virvikin ulkoilureittiä on kunnostettu kesän aikana siten, että se soveltuu nyt myös maastopyöräilyyn. Reitti seuraa pääsääntöisesti vanhan ulkoilureitin pohjaa.
Virvikin ulkoilureittiä on kunnostettu kesän aikana siten, että se soveltuu nyt myös maastopyöräilyyn. Reitti seuraa pääsääntöisesti vanhan ulkoilureitin pohjaa.
– Ulkoilureitin kunnostuksen tavoitteena on ollut luoda ympärivuotinen reitti, joka soveltuu moniin lajeihin, kuten vaellukseen, polkujuoksuun, maastopyöräilyyn, lumikenkäilyyn ja erähiihtoon, johon ei käytetä hoidettuja latuja, kertoo reitin suunnittelusta vastannut liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen.
– Reitiltä on yhteys Virvikin frisbeegolfradalle ja Virvikin uimarannalle. Tämä reitti seuraa pääosin vanhoja polkuja ja on paikoin erittäin vaativa ja jyrkkä, Liitiäinen jatkaa.
Virvikin ulkoilureitille voi lähteä joko hiekkakuoppien parkkipaikalta, Virvik golfin parkkipaikalta tai uimarannan/frisbeegolffin parkkipaikalta. Lähtöpaikoilla on esillä reitin infotaulut. Reitin kokonaispituus on 7,3 kilometriä, jos kulkee koko reitin läpi hiekkakuopalta uimarannalle ja takaisin. Osa reitistä on melko helppokulkuista polkua, osa kapeaa, jopa kivikkoista polkua ja osa suota.
Reitti antaa mahdollisuuden tutustua monipuoliseen Virvikin maastoon turvallisesti merkittyä reittiä pitkin. Reitti on merkitty maastoon sinisellä maalilla puihin noin 1,5 metrin korkeuteen. Reitti risteää oranssilla merkityn luontopolun kanssa.
Virvikin ulkoilualueella kävijöitä palvelevat lisäksi uimaranta, frisbeegolfrata ja luontopolku. Lisäksi siellä on Virvik Golfin ylläpitämä golfkenttä. Reitin itäpäässä, Virvikin uimarannalla on kaksi tulipaikkaa ja puuceet. Lisäksi ulkoilureitiltä voi poiketa luontopolkua pitkin Virvikin golfkentän klubille, jossa on kahvilaravintola.
Ulkoilijoita muistutetaan, että frisbeegolfkentällä tulee liikkua vain merkittyä reittiä pitkin. Golfkentällä ei pidä liikkua lainkaan.
Kaupunki on hiljattain uudistanut ulkoilukarttojaan ja niitä jaetaan palvelupiste Kompassissa ja liikuntapalveluiden toimistossa. Virvikin alueen kartta on vielä painossa, mutta sen voi ladata kaupungin nettisivuilta. Karttoja voi hyödyntää esimerkiksi syksyn marja- ja sieniretkillä
Porvoon kaupunki osti Virvikin alueen kaupunkilaisten ulkoilukäyttöön vuonna 1971, kun Porvoo täytti 625 vuotta. Ensi vuonna tästä tulee kuluneeksi 50 vuotta.
– Liikuntapalvelut on saanut useita aloitteita koskien maastopyöräreittien rakentamista ja asia on ollut esillä myös sivistyslautakunnassa. Liikuntapalveluiden voimassa olevassa investointisuunnitelmassa on mukana kolmen muun maastoreitin rakentaminen, jotka sijoittuvat vuosille 2022 (Länsi-Porvoo) ja 2024 (Itä-Porvoo) ja 2026 (Pohjois-Porvoo). Näiden reittien rakentamisessa tullaan Virvikin tapaan hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan jo olemassa olevia ulkoilureittejä, kertoo Per Högström liikuntapalveluista.