Siirry sisältöön

Vuoden 2025 talousarvioesitystä käsitellään kaupunkikehityslautakunnassa 17. syyskuuta

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee toimialan kaupunkikehityksen johdon, maapolitiikan, kaupunkisuunnittelun ja kaupunki-infran palvelualueiden toimintaan perustuvaa vuoden 2025 talousarvioehdotusta 17. syyskuuta.

Kaupunkikehityslautakunnan vuoden 2025 talousarvion mukaiset toimintatuotot ovat 15,1 miljoonaa euroa mikä on 17,4 prosenttia korkeampi kuin vuoden 2024 käyttösuunnitelmassa. Lautakunnan toimintakulut ovat talousarviossa 26,8 miljoonaa euroa mikä on 18,1 prosenttia enemmän kuin vuoden 2024 käyttösuunnitelmassa.

Tämän lisäksi käsitellään investointisuunnitelma vuosille 2025–2031 sekä esitetään irtaimen omaisuuden hankinnat.

Kestävä kasvu on kaupunkikehityksen tärkein strateginen tavoite. Taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen kestävyys otetaan huomioon kaikessa toiminnassa. Toimialan tehtävät muuttuvat ja laajenevat merkittävästi jo vuonna 2025 kaupungin talouden tuottavuus- ja tasapainottamisohjelman toimeenpanon myötä. Keskeiset muutokset toiminnassa liittyvät kaupunki-infran noin 50 prosenttia nouseviin investointeihin ja näihin liittyvään budjetointiin sekä kunnossapidon tuottavuustavoitteisiin.

Toimialalla toimeenpannaan useita strategisia kärkihankkeita ja lisäksi toteutussuunnittelu jatkuu avainpaikoissa aktiivisena.

– Merkittäviä ja työintensiivisiä kasvuhankkeita ovat muun muassa Kokonniemen liikuntakeskuksen infran rakentaminen, joukkoliikennejärjestelmän toimeenpano, Porvoon puistokadun valmistelu tontinluovutukseen, Porvoon torin toteutussuunnittelu ja Gammelbackan asemakaavoitus mm. kouluhanketta varten. Keskeisten kaupunkialueiden osayleiskaavatyö on aktiivisessa vaiheessa. Työ on kestävän kasvun kannalta erittäin keskeinen, kaupunkikehitysjohtaja Dan Mollgren kertoo.

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys julkaistaan 29. lokakuuta ja kaupunginhallitus käsittelee talousarviota marraskuun ja joulukuun alun kokouksissa.